Training

Sparren De training begint met een warming-up; de spieren losmaken. Een enkele yoga oefening kan helpen om de balans te verbeteren en de ademhaling te reguleren.

Allerlei trappen, stoten, klauwen en weringen uit de Kung Fu komen aan bod. Deze bewegingen komen later terug in verschillende kortere en langere verdedigingsvormen van de aap, draak, tijger, sprinkhaan of kraanvogel.

Tijdens het sparren breng je de oefeningen ten uitvoer tegen één of meerdere tegenstanders, soms gewapend met messen of stokken.

Proefles

Groepsfoto Je bent van harte welkom om mee te trainen. De eerste keer is een proefles en is daarom gratis.

Een training duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor jong en oud. Er is wel een minimum leeftijd van circa 12 jaar.

Het beste kun je kleding aantrekken waarin je gemakkelijk kunt bewegen, zoals een trainingsbroek, T-shirt en sportschoenen.

Locatie en tijd

Noi Sifu Sebastiaan Everwennink en Sifu Tibo van Boetzelaer geven les in Zeist en Houten.

Sifu Rogier Kruiper geeft les bij Pantarijn hollandseweg Wageningen dinsdag’s 19.30-21.30 uur.

Sifu Martijn Zeegers geeft training in Amsterdam. Lessen in Oost zijn op woensdag voor kinderen van 6 tot 8 jaar van 15:00 tot 16:00. Leeftijd van 9 tot 14 jaar van 16:00 tot 17:00 en volwassen vanaf 16 jaar 19:15 tot 21:15. Ook is er een training in Noord voor de leeftijd van 12 tot 15 jaar op vrijdag van 19:00 tot 20:00. Kijk voor meer info op de website.

Sifu Frans Spiering geeft training in Arnhem op woensdagavond. De training begint om 19.30u (voorheen 19.00u). De locatie is het Beekdal Lyceum, Bernhardlaan 49, 6824 LE Arnhem. Kijk voor meer info bij Budo-Ryu.

Je kunt een e-mail sturen voor meer informatie.